Aqua 5000 Kalklösare Nr 564 2003

Trebema Kalklösare Aqua 5000 används för fjärrvärmecentraler, hotell, industri, lägenheter och värmesystem för att förhindra att kalk bildas och avlagras samt för att skydda och förlänga livslängden på utrustning som lagrar vatten.

 

ikoner-300-x-300-garanti

Tekniska data

Modell Aqua 5000
RSK 564 2003
Kapacitet, liter 833 l/min 
Vågrät elr lodrätmontering Ja
Effekt 230V 40 w
Vikt 6 kg
Skyddande längd 2350 m
Höjd, mm 100 mm
Bredd, mm 180 mm
Längd, mm 250
Energiklass C
IP-klass IPX4
Rördimension 25-125 mm
Rör typer Koppar, Polyeten, Rostfritt

Tillbehör

Aqua 3000 & 5000

Aqua 5000 Kalklösare kan monteras upp till 3 st. i serie för att skydda upp till t.ex. 500 lägenheter

Varmvattenberedare med hög kvalitet till attraktivt pris med generösa garantier

Dubbla elpatroner
Nordic är som standard försedd med dubbla elpatroner, vilket innebär att skulle en gå sönder fungerar fortfarande den andra. Ingen panik att byta, du har varmvatten men det tar bara lite längre tid att värma upp. Skönt att veta när man kommer till sommarstugan en fredag kväll!

Displayen kommer även att tala om för dig att en patron är sönder.

Allroundmontering
Beredarna kan monteras hängande på vägg både vertikalt och horisontellt samt hängande i tak.
Vid golvmontage skall beredaren ligga på sidan.
Observera att vid liggande montage reduceras kapaciteten med 25%.

Indirekt uppvärmning
Våra beredare använder sig av vad vi kallar ”dry-heat” teknik. Det innebär att elpatronerna sitter monterade i en emaljerad ståltub. Vilket skyddar dem från beläggningar och korrisionsangrepp. Skulle, mot förmodan, en patron gå sönder så är det enkelt att byta. Man behöver inte tappa ur beredaren på vatten utan endast lossa en liten stoppskruv.

Installation
Calmar Beredar´n ansluts med medlevererad stickkontakt i ett jordat 230V uttag (OBS sladden får ej kapas). Säkringen skall vara min 10 A och det får inte finnas någon annan belastning på fasen. Beredaren skall monteras i ett frostfritt utrymme och golvet ska vara försett med en golvbrunn. Beredaren har skyddsklass IPX4.

Välj rätt storlek på din beredare
En normaldusch är på mellan 40-50liter blandat vatten., en modern duschblandare ger ca 12 liter per minut och en normaldusch tar 3-4 minuter.

Har ni tonårsbarn eller bubbelbadkar eller liknande så måste man ta hänsyn till det vid beräkningen. Så fundera alltid en extra gång innan ni väljer storlek. Driftskostnaden för att välja en större modell är försumbar.

För att räkna ut hur stor beredare jag behöver är rätt så enkelt. En beredaren ger ca 1,5 gånger sin egna volym med blandat vatten. Så väljer ni te.x. en 100liters beredare så ger den ca 150 liter blandat vatten (150/50 = 3st duschar i följd).